Recepty > vepřové maso > vepřové řízky v sýrovém kabátku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové řízky, sůl, pepř, česnek, 2 dl mléka, 2 vejce, 60 g hladké mouky, 60 g tvrdého sýra na strouhání, 1 lžíce Solamylu, olej
Postup přípravy:
Vepřové řízky naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem. Z mléka, vajec, mouky, strouhaného sýra, Solamylu a soli vytvoříme těstíčko, ve kterém řízky obalíme. Je-li těstíčko řídké, přidáme ještě trochu mouky, je-li příliš husté, rozředíme mlékem. Poté obalené řízky osmažíme ve vyšší vrstvě oleje do růžova.
Vepřové řízky v sýrovém kabátku podáváme s bramborovou kaší a kompotem.
Další recepty:
marinované vepřové kotlety rošťák, bůčkové řízky, vepřová směs se zelím, džuveč, vepřové kotlety, kuřecí řízky v tatarské omáčce, vepřové kotlety na houbách, vepřové maso marinované v česnekovo-feferonkové marinádě, medová marináda, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové švejžužu, bramborákové řízky z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.