Recepty

Recepty > vepřové maso > vepřové řízky v majonéze

Vepřové řízky v majonéze

Potřebné suroviny:

5 řízku (vepřová kýta, kotleta), 2 vejce, 10 dkg majonézy, sladká paprika, trošku pálivé papriky, 1 polévková lžíce sojové omáčky, 1 vrchovatou lžíci solamylu

Postup přípravy:

Vše řádně promícháme a vyšleháme až vznikne nálevový lák. Řízky naklepeme z obou stran, osolíme a opepříme a pak zalijeme lákem. Takto necháme řízky v lednici 3-5 dnu zaležet. Nakonec pečeme na oleji jako obyčejné řízky. Jako přílohu podáváme hranolky nebo s vařenými brambory.

Další recepty:
Naložené kuřecí řízky podáváme s tatarskou omáčkou.
Smetanová omáčka s nivou a šunkou.
Vepřová žebírka ke kterým jako přílohu podáváme rýži.
Guláš bez míchání připravíme z plecka.
Pikantní vepřová krkovička s plátky pokrájeného česneku.
Vepřová krkovička na žampionech kterou podáváme s rýží.
Vepřové na houbách s rýží osmahneme a poté dusíme.
Smažená kuřecí kapsa namočená v rozšlehaném vejci a strouhance.
Naložené vepřové řízky podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Pikantní vepřové kotlety podáváme se zeleninovým salátem.
Plněné kuřecí řízky osmažíme.
Řecké brambory zapékáme.
Segedínský guláš se zelím.
Hlívový guláš

Recepty
Motto

Vepřové řízky v majonéze pohladí oko i chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.