Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > venkovské pečené vdolky

Venkovské pečené vdolky

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g hladké mouky, 25 g droždí, 250 ml mléka, sůl, 2 lžíce pískového cukru, 80 g másla, tuk na vymazání plechu a na potření, 200 g měkkého tvarohu ochuceného cukrem, 50 g švestkových povidel,50 g nastrouhaného tvrdého tvarohu

Recept na přípravu:

Mouku prosejeme a uprostřed utvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr, trochu vlažného mléka a necháme vykynout.
Po vykynutí vmícháme zbylé mléko, rozehřátý tuk, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které ještě necháme vykynout.
Z těsta vykrajujeme lžící namočenou v mouce kousky těsta a rukou je zakulatíme na bochánek. Bochánky zploštíme a přeneseme na vymazaný plech. Necháme ještě krátce kynout, potřeme rozehřátým tukem a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
Upečené vdolky potřeme ochuceným tvarohem nebo povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Americké lívance recept

Recepty
Motto

Venkovské pečené vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.