Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční zajíčci ze šlehačkového těsta
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 vejce, 1/2-3/4 hrnečku krupicového cukru, 250 ml šlehačky, 1 a půl hrnečku polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra
Recept na přípravu:
Žloutky ušleháme s cukrem a vanilkovým cukrem, přisypeme mouku s práškem, přilijeme vlahou šlehačku. Nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Pečeme v tukem vymazaných a moukou vysypaných 2 formách na zajíčka asi 30 min. při 170 st. (HVT) Po upečení necháme chvíli vychladnout a pak vyklopíme z formy. Poprášíme cukrem nebo polijeme polevou. Na oko použijeme rozinku nebo oříšek. Kolem krku uvážeme mašličku.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Lívance podle tradičního receptu.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Recept máslová bábovka
Velikonoční zajíčci ze šlehačkového těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.