Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční perníčky s vajíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 lžíce medu, 0,5-1dl mléka dle potřeby, 30g másla, 1/2kg hladké mouky, 1/4kg mletého cukru, 1 lžička sody, 2 lžičky perníkového koření, 1 citrón, 2 vajíčka
Perníkové koření: 1 lžička mleté skořice, špetka mletého pepře, 15 hřebíčků, špetka fenyklu, špetka anýzu, 7 kuliček nového koření, 1 hvězdička badyánu
Recept na přípravu:
Vše zpracujte na tuhé těsto a nechejte v igelitovém sáčku v ledničce asi 1 týden. Poté na vále rozvalte na sílu 3-4 mm. Vykrajujte tvary a upečte ve středně teplé troubě na vymazaném plechu. Ještě teplé potřete rozšlehaným vejcem. Zdobte polevou v igelitovém sáčku, kterému ustřihněte roh asi 1 mm.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Vánočka mojí babičkyLívance pocukrovaná moučkovým cukrem.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Staročeská velikonoční vánočka
Velikonoční perníčky s vajíčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.