Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční perníčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 menší vejce, 160 g hladké mouky, 50 g moučkového cukru, 40 g mírně ohřátého medu, 1 lžička sody, trochu mleté skořice a mletého hřebíčku (nebo směs koření do perníku), trocha kakaa
Recept na přípravu:
Všechny přísady smícháme a vytvoříme těsto. Z uleželého (min. 2 hodiny) těsta vyválíme plát 2-3 mm (klidně i tenší - perník dost nabude) a vykrájíme perníčky. Perníčky můžeme potřít žloutkem. Pečeme při 150 °C. Po upečení zdobíme bílkovou polevou apod.
Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční perníčky vykouzlí na stole lahodnou chuť.