Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční bochánky z celých vajec

Velikonoční bochánky z celých vajec

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 kg polohrubé mouky, 2 celá vejce, 6-10 dkg droždí, 20 dkg krystalového cukru, 20 dkg Hery (másla), 1/2 l mléka, sůl, citronová kůra, rozinky, mandle

Recept na přípravu:

Smícháme suroviny, vytvoříme těsto, necháme 2-3 hodiny kynout, uděláme bochánky, které potřeme vejcem. Po chvilce pečení přikryjeme dle potřeby alobalem.

Další recepty:
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Velikonoční perníčky pečeme při 150 °C.
Jidášky podáváme pocukrované.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Vánočka mojí babičky pocukrovaná moučkovým cukrem.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Vánoční bochánky recept

Recepty
Motto

Velikonoční bochánky z celých vajec vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.