Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční beránek z tvarohového těsta
Suroviny potřebné pro přípravu:
250 g margarínu, 250 g cukru krupice, 250 g netučného tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 3 vejce, polovina prášku do pečiva, strouhaná kůra z chemicky neošetřeného citronu, 50 g jader vlašských ořechů
Recept na přípravu:
Margarín a tvaroh dobře utřeme s vejci a cukrem. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva, usekaná ořechová jádra a citrónovou kůru. Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou, naplníme připraveným těstem, přiklopíme a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Ihned po vyjmutí z trouby vyklopíme a pocukrujeme.
Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Beránek s ořechy
Velikonoční beránek z tvarohového těsta vykouzlí na stole lahodnou chuť.