Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční beránek z hery
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 žloutky, 250 g Hery, 200 cukru, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 3-4 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, 3 bílky, špetka soli, rozinky nebo sušené ovoce
Recept na přípravu:
Třeme změklou Heru s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Přidáme vanilkový cukr a po kapkách tresť. Pak přidáme tvaroh a mouku s práškem a mléko. Nakonec jemně vmícháme do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Do těsta můžeme přidat rozinky apod. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané větší formy. Pečeme 50-60 minut při 160 stupních (horkovzd. trouba). Upečeného beránka necháme skoro vychladnout a pak vyklopíme. Po vychladnutí ozdobíme.
Další recepty:
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Lívance podle tradičního receptu.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta
Velikonoční beránek z hery vykouzlí na stole lahodnou chuť.