Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční beránek z formy
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 žloutky, 250 g Hery, 200-250 g cukru, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 3-4 lžíce mléka, 1 prášek do pečiva, 3 bílky, špetka soli, 1 ovocný chlebíček (rozinky nebo sušené ovoce)
Recept na přípravu:
Třeme změklou Heru s cukrem do pěny, postupně přidáváme žloutky. Přidáme vanilkový cukr a po kapkách tresť. Pak přidáme tvaroh a mouku s práškem a mléko. Nakonec jemně vmícháme do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Nakrájíme ovocný chlebíček a zamícháme do těsta. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané větší formy. Pečeme 50-60 minut při 160 stupních (horkovzd. trouba). Upečeného beránka necháme skoro vychladnout a pak vyklopíme.
Další recepty:
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Recept na linecké cukroví
Velikonoční beránek z formy vykouzlí na stole lahodnou chuť.