Recepty > moučníky a dezerty > velikonoční beránek
Suroviny potřebné pro přípravu:
120 g másla
4 vejce
200 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
200 ml mléka
300 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
trochu šťávy z citronu
Recept na přípravu:
Tuk, žloutky a cukry utřeme do pěny. Postupně přidáváme vlažné mléko a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Zakapeme šťávou z citronu a nakonec pomalu vmícháme sníh z bílků. Vymažeme formu, vysypeme hrubou moukou a pečeme v předem vyhřáté troubě 1/2 až 3/4 hodiny.
Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Lívance podle tradičního receptu.
Beránek s ořechy
Velikonoční beránek vykouzlí na stole lahodnou chuť.