Recepty > ostatní > vejce na tvrdo
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
syrová vejce, voda
Postup přípravy:
Vejce vložíme do vařící vody a na mírně ztlumeném plameni vaříme přibližně devět minut. Po této době by měly být bílek i žloutek tvrdé. Vejce uvařená na tvrdo jíme samotná s chlebem nebo používáme při přípravě různých jídel.
Skladujeme v lednici.
Další recepty:
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Recept na kuře pečené na kysaném zelí
Recept, podle kterého připravíte jídlo vejce na tvrdo.