Recepty

Recepty > ostatní > vejce na tvrdo

Vejce na tvrdo

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

syrová vejce, voda

Postup přípravy:

Vejce vložíme do vařící vody a na mírně ztlumeném plameni vaříme přibližně devět minut. Po této době by měly být bílek i žloutek tvrdé. Vejce uvařená na tvrdo jíme samotná s chlebem nebo používáme při přípravě různých jídel.

Skladujeme v lednici.

Další recepty:
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Recept na kuře pečené na kysaném zelí

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo vejce na tvrdo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.