Recepty > ostatní > vejce na měkko
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
čerstvá vejce
Postup přípravy:
K vaření vajec na měkko používáme čerstvá vejce, kterávložíme do studené vody, postavíme na oheň a když se voda začne vařit, vejce vyjmeme. Bílek je po této době již polotuhý a žloutek tekutý. Pokud vkládáme vejce do vařící vody, vaříme je pouze 3 minuty.
Poté vejce uvařená na okamžik ponoříme do studené vody a podáváme je nejlépe v kalíšku na vejce.
Vejce na měkko podáváme se solí, mletým pepřem a eventuelně miskou na skořápky.
Další recepty:
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Pštrosí vejce podáváme s bramborovou kaší.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Recept na kuře pečené na kysaném zelí
Recept, podle kterého připravíte jídlo vejce na měkko.