Recepty > ostatní > vejce na hniličko
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
několik vajec, voda, sůl, mletý pepř
Postup přípravy:
Do hrnce nalijeme vodu, osolíme ji a uvedeme do varu. Poté do vařící vody za pomoci lžíce opatrně ponoříme vejce a necháme je vařit čtyři až čtyři a půl minuty podle velikosti vajec. Odstavíme, zchladíme studenou vodou, naklepneme na špičce, sloupneme část skořápky a tuhý bílek s tekutým žloutkem (čili vejce je na hniličko) vydloubneme do skleničky. Osolíme, opepříme mletým pepřem, promícháme a podáváme s chlebem.
Pokud pro přípravu použijeme vejce skladované v ledničce, patnáct minut před vařením je vyndáme, aby nebyla zcela studená.
Další recepty:
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Recept na kuře pečené na kysaném zelí
Recept, podle kterého připravíte jídlo vejce na hniličko.