Recepty > moučníky a dezerty > vdolky pro holky
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 žloutky, 500 g polohrubé mouky, 50 g másla, 1 vanilkový cukr, 1 lžíce citrónové šťávy, několik kapek r. tresti, kvásek, 40 g kvasnic, 1 dl mléka, trochu cukru a soli
Recept na přípravu:
Z přísad a kvásku zaděláme těsto jako na buchty. Necháme 30 minut kynout, potom zpracujeme a vykrájené vdolky necháme ještě pěkně vykynout. Smažíme pomalu, nejlépe ve fritovacím hrnci, musíme otáčet. Upečené vdolky potřeme pikantní marmeládou, zdobíme šlehačkou nebo šlehaným sladkým tvarohem.
Další recepty:
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Langoše smažíme.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů
Vdolky pro holky vykouzlí na stole lahodnou chuť.