Recepty > moučníky a dezerty > vdolky pečené v troubě
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 25 g droždí, 1/4 litru mléka, 2 lžíce pískového cukru, špetku soli, 80 g másla
Recept na přípravu:
Do proseté mouky vytvoříme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a trochu vlahého mléka, necháme vzejít kvásek. Pak přidáme zbytek ingrediencí tuk musí být rozpuštěný -a vypracujeme vláčné těsto, které necháme kynout. Po vykynutí odkrajujeme lžíci těsto a pomaštěnýma rukama aby se těsto nelepilo, vytváříme bochánky, které vkládáme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. Pokud by se zdálo, že vdolky špatně hnědnou můžeme je ještě jednou během pečení potřít máslem.
Další recepty:
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Langoše smažíme.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Ruský boršč dochutíme lžicí zakysané smetany.
Vdolečky z trouby s oslazeným tvarohem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Vdolky z kynutého těsta posypeme tvarohem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Vanilkové rohlíčky bez ořechů
Vdolky pečené v troubě vykouzlí na stole lahodnou chuť.