Recepty > moučníky a dezerty > vdolky
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g hladké mouky, 250 g tvarohu, 4 vejce, 3/4 prášku do pečiva
Recept na přípravu:
Rozšleháme vejce, přidáme tvaroh a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Z vypracovaného těsta lžičkou (namočenou v horkém tuku pro snadnější nabírání) vykrajujeme kousky, které smažíme ve vyšší vrstvě tuku. Hotové necháme okapat na ubrousku, potom obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou.
Další recepty:
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Bavorské vdolečky posypeme nastrouhaným tvarohem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Masopustní koblihy
Vdolky vykouzlí na stole lahodnou chuť.