Recepty

Recepty > polévky > vánoční polévka z kapra s kostičkami

Vánoční polévka z kapra s kostičkami recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

15 dkg očištěného kapra, kapří hlava očištěná bez žaber, 20 dkg vnitřností z kapra, sůl, 5 dkg celeru, 5 dkg mrkve, 5 dkg petržele, 10 dkg másla, 15 dkg hladké mouky, mletý muškátový květ, 2 dcl sladké smetany, polévkové koření, zelená petrželka, smažené kostičky z rohlíku nebo žemle

Recept na přípravu:

Vaříme hlavu maso a a zvlášť rybí vnitřnosti v osolené vodě. Necháme vychladnou a obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky. Připravíme světlou jíšku, přidáme květ a za stálého šlehání metlou přilíváme procezený vývar z ryb a zeleniny. Uvedeme do varu a ještě povaříme minimálně 40 minut. Ke konci přidáme pepř, přilijeme smetanu, osolíme, přidáme nakrájené maso a vnitřnosti a dochutíme solí a polévkovým kořením. Polévku můžeme i dohladka rozmixovat. Podáváme z nakrájeným a osmaženým rohlíkem nebo houskou a zdobíme petrželovou natí.

Další recepty:
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Cuketový kotlík podáváme s česnekovými topinkami nebo chlebem.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Vánoční rybí polévka ke které jako přílohu podáváme opečené krutony.
Karbanátky s houbami polité kečupem.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Maďarský kuřecí perkelt vaříme na závěr asi 8 minut.
Recepty na vánoční cukroví

Recepty
Motto

Vánoční polévka z kapra s kostičkami přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.