Recepty

Recepty > polévky > vánoční kapří polévka

Recept - Vánoční kapří polévka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

150g kapřích hlav, 200g vnitřností z kapra, sůl, 50g celeru, 50g mrkve, 50g petržele, 100g másla, 150g hladké mouky, mletý muškátový květ, 2 dl sladké smetany, polévkové koření, zelená petrželka

Recept na přípravu:

Kapří hlavy a zvlášť kapří vnitřnosti uvaříme v osolené vodě. Poté necháme vychladnout, obereme maso a vnitřnosti nakrájíme na menší kousky. Kořenovou zeleninu uvaříme doměkka a nakrájíme na nudličky. Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, přidáme muškátový květ a za stálého šlehání metlou přiléváme přecezený vývar z kapra a zeleniny. Uvedeme do varu a povaříme alespoň 40 minut. Ke konci vaření přidáme pepř, přilijeme smetanu, osolíme, vrátíme nakrájené maso a vnitřnosti a dochutíme solí a polévkovým kořením. Podáváme z na kostičky nakrájenou a osmaženou houskou ozdobené petrželovou natí.

Další recepty:
Krémová vánoční polévka z ryb - rybích hlav.
Jemné játrové knedlíčky do polévky z játrovky.
Polévka z ovesných vloček a vajíček.
Staročeská vánoční polévka z ryb - kapra.
Králičí polévka se smetanou, zeleninou a houbami.
Chilli con carne z mexické kuchyně.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky - maso zalijeme...
Játrové knedlíčky do polévky z jater.
Vepřový vývar s kroupami připravený z vepřových žeber.
Vepřový jazyk s křenovou omáčkou podávame s vařenými brambory.
Plněné čokoládové košíčky jsou vánoční cukroví

Recepty
Vánoční polévka

Ochutnejte recept vánoční kapří polévka.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.