Recepty > zeleninové > vajíčková pomazánka s rajčetem
Potřebné suroviny:
4 vejce, majolka, 2 stroužky česneku, menší cibule, 1 polévková lžíce plnotučné hořčice, mletý pepř, sůl, paprika, nastrouhaný sýr Eidam, 1 rajče
Postup přípravy:
Vejce uvaříme a nastrouháme je na jemném struhadle. Přidáme majolku, rozmačkaný česnek a cibuli, hořčici, koření, nadrobno nakrájené rajče a nastrouhaný sýr. Vše důkladně promícháme a hotovou pomazánku natřeme na kousky celozrnného chleba či jiného pečiva.
Další jídla:
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Salát z červené řepy do ktrého vmícháme smetanu.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Baskické fazole se sosem.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Zeleninová polévka s nudlemi
Vajíčková pomazánka s rajčetem pohladí chuťové pohárky.