Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > vaječná tlačenka - beránek

Vaječná tlačenka - beránek

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 vajec uvařených natvrdo, 200 g měkkého salámu, 1 sterilovaná zelenina (např. Moravanka), 1 menší cibule, 1 sáček želatiny, 380 g bílého jogurtu, sůl, pepř, 1 lžička cukru

Recept na přípravu:

Zeleninový salát scedíme, nálev doplníme do 250 ml vodou a namočíme želatinu. Do misky nakrájíme salám, zeleninu /pokud je třeba/ a vajíčka. (Já jsem přidala ještě 1 sterilovanou okurku a pár kousků sterilované papriky a cibulky). Promícháme a přidáme jogurt, podle chuti osolíme, opepříme a můžeme případně přidat asi lžičku cukru. Želatinu zahřejeme, mícháme do rozpuštění – nesmí se vařit. Necháme trochu vychladnout a zamícháme do připravené směsi. Formu na beránka vyložíme fólií a směs nalijeme do formy. Necháme v lednici ztuhnout. Pak vyklopíme a odstraníme fólii.

Další recepty:
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Lívance podle tradičního receptu.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Recept na linecké cukroví

Recepty
Motto

Vaječná tlačenka - beránek vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.