Recepty > ostatní > vaječná tlačenka
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
8 vařených vajec, 300g šunkového salámu, 2 vařené mrkve, 2 kyselé okurky, 1 cibule, sterilovaný hrášek, sterilovaná kapie, 2 vaničky majolky, mletý pepř, sůl, ocet podle chuti, 1/2 kostky masoxu, 60g želatiny, lžička hořčice
Postup přípravy:
Všechny suroviny nakrájíme na nudličky a smícháme s majolkou.
Do 1/2 litru vody namočíme na 3 hodiny želatinu a necháme nabobtnat. Poté s masoxem přivedeme téměř k varu a odstavíme. Necháme vychladnout a studené vmícháme do směsi, promícháme a nalijeme do formy na srnčí hřbet vyložené potravinovou folií.
Toto množství vystačí na 2 formy.
Další recepty:
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Drůbeží tlačenku podáváme s cibulí, octem a pečivem.
Vaječná sedlina do polévky ze které vypichujeme tvary.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Vaječná omáčka chutná s pažitkou.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Vejce na tvrdo používáme při přípravě různých jídel.
Dinosauří vejce se hodí jako příloha k minutkám.
Domácí majonéza z celých vajec je rychle hotova.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Vejce na měkko podáváme se solí.
Vaječná tlačenka
Recept, podle kterého připravíte jídlo vaječná tlačenka.