Recepty > polévky > vaječná sedlina do polévky
Suroviny potřebné pro přípravu:
1/4 litru mléka, 2 vaječné žloutky, 2 celá vejce, sůl, špetka pepře, petrželka, máslo na vymazání formy
Recept na přípravu:
V mléce rozšleháme žloutky a celá vejce, sůl, pepř a drobně nasekanou petrželku. Směs nalijeme do máslem vymaštěné skleněné nebo porcelánové formy (misky) a necháme vařit v páře. Uvařenou sedlinu pak vyklopíme, buď rozkrájíme na stejné dílky, nebo tvořítkem vypichujeme různé tvary. Můžeme též lžičkou vytvářet malé noky.
Další recepty:
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vaječný svítek nakrájíme na čtverečky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Rychlá vaječná polévka
Vaječná sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.