Recepty

Recepty > polévky > vaječná sedlina do polévky

Vaječná sedlina do polévky recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

1/4 litru mléka, 2 vaječné žloutky, 2 celá vejce, sůl, špetka pepře, petrželka, máslo na vymazání formy

Recept na přípravu:

V mléce rozšleháme žloutky a celá vejce, sůl, pepř a drobně nasekanou petrželku. Směs nalijeme do máslem vymaštěné skleněné nebo porcelánové formy (misky) a necháme vařit v páře. Uvařenou sedlinu pak vyklopíme, buď rozkrájíme na stejné dílky, nebo tvořítkem vypichujeme různé tvary. Můžeme též lžičkou vytvářet malé noky.

Další recepty:
Játrové knedlíčky zavářka do polévky vaříme asi 8 minut.
Zelňačka s mrkví chutná druhý den.
Šunkové knedlíčky do polévky lehce zavaříme.
Vaječná omáčka s bylinkami.
Ruská polévka boršč se smetanou.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater a srouhanky.
Kuřecí nudličky s bylinkami ke kterým přidáme nasekaný česnek.
Smažené kuřecí nudle podáváme s hranolky a tatarskou omáčkou.
Rajčatová polévka s bazalkou a šlehačkou.
Zelňačka s uzeným masem s nasekaným koprem.
Bramboračka s ovesnými vločkami, rozemnutou majoránkou a pažitkou.
Vaječný svítek nakrájíme na čtverečky.
Hovězí vývar se zeleninou ve kterém zavaříme kapání, nočky či rýži.
Rychlá vaječná polévka

Recepty
Motto

Vaječná sedlina do polévky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.