Recepty > polévky > uzená rajská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
80 g rajského protlaku, 20 g másla, 20 g hladké mouky, 30 g cibule, 30 g rýže, 50 g uzeného sýra, sůl
Recept na přípravu:
Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku, k ní přidáme najemno pokrájenou cibuli a promícháme. Po chvíli vmícháme rajský protlak, polévku zalijeme vodou, přidáme rýži a sůl. Vaříme dokud rýže není měkká, těsně před tímto stavem do rajské polévky nastrouháme uzený sýr. Při podávání ozdobíme lístky bazalky.
Další recepty:
Tyrolské knedlíčky do polévky zavaříme.
Kuřecí vývar s noky a petrželkou nebo pažitkou.
Kroupová polévka s uzeným masem do níž přidáme zvlášť uvařené kroupy.
Mrkvová polévka se zázvorem a kořenovou zeleninou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Krémová česnečka rozmixovaná.
Rajská omáčka s hovězím masem a vhodnou přílohou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné kterou zalijeme stroužek rozetřeného česneku.
Červený boršč s masem.
Rychlá čočkovka se zeleninou.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Krémová zelňačka kterou podáváme posypanou pokrájenou petrželkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Rajská omáčka s vajíčkem
Uzená rajská polévka má své kouzlo.