Recepty > ostatní > utopenci v kysaném zelí
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
800g špekáčků, 100g cibule, 400g kysaného zelí, 100g červené a zelené papriky, feferonky, hořčice, divoké koření (celý pepř, nové koření, bobkový list), špetka soli
Postup přípravy:
Kysané zelí překrájíme, přidáme nahrubo pokrájenou cibuli, na nudličky nakrájené papriky, divoké koření, zalijeme 300-400ml vody a cca 30 minut vaříme na mírném ohni.
Špekáčky oloupeme, nakrojíme podélně v polovině, v nakrojení potřeme hořčicí, vložíme kousek feferonky, vložíme do sklenice a zalijeme vychladlou směsí.
Utopence v kysaném zelí necháme alespoň 3 dny odležet.
Další recepty:
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Recept na kuře pečené na kysaném zelí
Recept, podle kterého připravíte jídlo utopenci v kysaném zelí.