Recepty > ostatní > utopenci s moravankou
Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
500g točeného salámu nebo špekáčků, 1-2 cibule, 1 sterilovaná zelenina Moravanka, pepř
Postup přípravy:
Točený salám nebo špekáčky oloupeme a nakrájíme na kolečka. Moravanku vyklopíme do mísy, větší kousky pokrájíme, přidáme na kroužky nakrájenou cibuli, nakrájený salám nebo špekáčky, opepříme a promícháme. Vše vložíme do dózy s víčkem nebo do šroubovací větší sklenice a necháme rozležet alespoň den v lednici.
Další recepty:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Utopenci s cibulí a zelím necháme 6-7 dní uležet v ledničce.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Pikantní guláš
Recept, podle kterého připravíte jídlo utopenci s moravankou.