Recepty

Recepty > ostatní > utopenci s cibulí a zelím

Utopenci s cibulí a zelím

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

Množství do pětilitrové láhve: 2 kg špekáčků, 450 g sterilovaného zelí (ve sladkokyselém nálevu), 6 cibulí, 300 g sterilované červené papriky, 10 kuliček nového koření, 15 kuliček černého pepře, 5 bobkových listů, 6 stroužků česneku, 4 feferonky, 0,4 litru octa, 1 litr vody, 3 lžíce cukru, 1 lžíce oleje, 1 lžíce soli

Postup přípravy:

Vodu s octem dáme vařit, přidáme sůl, cukr, pepř, nové koření, bobkový list, olej, jednu feferonku, necháme 5 minut povařit a poté necháme nálev vychladnout.

Vychladlý nálev přecedíme a koření s feferonkou použijeme při skládání uzeniny do vrstev.

Špekáčky oloupeme a nakrojíme přes příč. Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.

Do pětilitrové sklenice od okurek vložíme cca 1 cm vysokou vrstvu cibule, na ni poklademe vrstvu špekáčků doplněnou zelím, červenou paprikou, stroužky česneku, feferonkami a kořením. Vrstvy opakujeme až do naplnění sklenice. Do naplněné sklenice nalijeme vychladlý nálev, dobře uzavřeme a necháme 6-7 dnů uležet v ledničce.

Další recepty:
Bramboráky se zelím osmažíme z obou stran dozlatova.
Zapečené brambory s párky doplníme kyselou okurkou.
Pikantní utopenci necháme v chladu uležet.
Recept na domácí klobásy které pečeme v troubě.
Šunkové knedlíčky do polévky zavaříme ve vroucí polévce.
Utopenci s cibulí jsou odležení v lednici.
Kuře na rozmarýnu s česnekem podáváme s rýží.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Pikantní zelňačka s brambory.
Utopenci z točeného salámu jsou zalití vychladlým nálevem.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Smažená cibule se hodí k hrachové kaši.
Cuketová polévka s paprikou dobře zasytí i mlsné jazýčky.
Pikantní guláš

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo utopenci s cibulí a zelím.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.