Recepty > polévky > ucha z ryb
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 kg rybího masa, 2,5 litru vody, 1 mrkev, 1 snítka celerové nati, 1 cibule, 1 pórek, 3 bobkové listy, 10 kuliček pepře, 1 lžička soli, 1 lžíce citrónové šťávy
Recept na přípravu:
Zeleninu a koření vložíme do vody a vaříme 15 minut. Přidáme polovinu rybího masa a vaříme doměkka. Uvařené maso protřeme sítem nebo vykostíme a rozmixujeme. Znovu je přivedeme k varu. Zbylé rybí maso nakrájíme na plátky, přidáme do husté polévky a 15 minut prohříváme (těsně pod bodem varu). Nakonec ochutíme citrónovou šťávou.
Další recepty:
Krkonošské kyselo podáváme s brambory.
Pikantní zelňačka a brambory.
Bramboračka s houbami ochucená drceným kmínem.
Hovězí maso na celeru podáváme s bramborovým knedlíkem.
Pikantní kuřecí stehýnka podáváme s chlebem.
Francouzská cibulačka s vínem zapečená v troubě.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Hrachová polévka s párkem a rozmačkaným česnekem.
Rajská polévka s rýží kterou posypeme nasekanou petrželkou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Babiččina bramboračka z babiččina receptáře.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Rybí polévka z kapra
Ucha z ryb má své chuťové kouzlo.