Recepty > polévky > tyrolské polévkové knedlíčky
Suroviny potřebné pro přípravu:
30 g slaniny, 100 g housky, petrželka, 30 g šunky (vařené uzené maso), 40 g krupice, sůl, 1/2 dl mléka, 1 žloutek, 1 lžíce rozpuštěného másla
Recept na přípravu:
Slaninu pokrájíme na kostičky, rozpálíme ji a vložíme do ní na kostičky pokrájené housky a posekanou petrželku. Osmahneme. Do mísy dáme mouku, sůl, mléko, máslo, žloutek a dobře vypracujeme řidší těsto. Pak do těsta zamícháme drobně posekanou šunku, vychladlou housku se slaninou a necháme aspoň půl hodiny odpočinout. Z těsta tvoříme knedlíčky, které zavařujeme v polévce nebo slané vodě asi 8 minut.
Další recepty:
Canederli Knödel, tyrolské knedlíčky vyplavou na povrch.
Játrové knedlíčky do polévky tvoříme lžičkou.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Polévkové knedlíčky z droždí vaříme podle velikosti 3-5 minut.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem smetany.
Šunkové knedlíčky do polévky tvarujeme z těsta.
Rychlá dršťková polévka se zeleninou s rozemnutou majoránku.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme vejce.
Játrové knedlíčky z kuřecích jater povaříme.
Rajská omáčka s vajíčkem a houskovým knedlíkem jako přílohou.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Tyrolské knedlíčky do polévky
Tyrolské polévkové knedlíčky přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.