Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tvarohový beránek s čokoládovou polevou

Tvarohový beránek s čokoládovou polevou

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 žloutky, 1 dcl oleje, 200 cukru, 1 vanilkový cukr, několik kapek r. tresti, 250 g tvarohu, 250 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 3 bílky, špetka soli, rozinky nebo sušené ovoce

Recept na přípravu:

Třeme žloutky s cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr a po kapkách tresť. Pak přidáme tvaroh a mouku s práškem a olej. Nakonec jemně vmícháme do tuha ušlehaný sníh se špetkou soli. Do těsta můžeme přidat rozinky apod. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané větší formy. Pečeme 50-60 minut při 160 stupních (horkovzdušná trouba). Upečeného beránka necháme skoro vychladnout a pak vyklopíme. Po vychladnutí ozdobíme.

Další recepty:
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Recepty
Motto

Tvarohový beránek s čokoládovou polevou vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.