Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g hery, 250 g polohrubé mouky, 180 g moučkového cukru, 250 g tvarohu, 1 dcl mléka, r. tresť, 0,5 prášku do pečiva, 1 vanilkový cukr, citrónová kůra, 3 vejce

Recept na přípravu:

Ušlehat 250 g hery s 3 žloutky a 180 g cukru moučky, zvlášť rozmíchat 250 g tvarohu s 1 dl mléka a trestí, pak obě hmoty spojit. Střídavě přisypávat 250 g polohrubé mouky s 1/2 prášku do pečiva, 1 vanilkovým cukrem a kůrou z 1 citrónu a sníh z bílků. Peče se 30 minut při 150°C a pak ještě 10 minut při 180°C.

Další recepty:
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Vánoční perníčky zdobte polevou.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Recept na linecké cukroví

Recepty
Motto

Tvarohový beránek vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.