Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > třený beránek s čokoládovou polevou a mandlemi

Třený beránek s čokoládovou polevou a mandlemi

Suroviny potřebné pro přípravu:

4 žloutky a bílky, 120 g tuku, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, r. tresť, 280 g polohrubé mouky, 1 kypřící prášek, 10 lžic mléka

Recept na přípravu:

Třeme změklý tuk, cukr a vanilkový cukr, přidáváme postupně žloutky. Po kapkách tresť. Pak přimícháme mouku s kypřícím práškem a mléko. Nakonec sníh z bílků ušlehaný se špetkou soli. Do těsta můžeme přidat rozinky, sušené ovoce.
Formu na beránka vymažeme rozpuštěným tukem (100%) a vysypeme moukou. Těsto rovnoměrně rozetřeme do formy a dáme péct. Pečeme při 160 °C (HVT) asi 50 minut.
Po částečném vychladnutí vyklopíme. Ozdobíme například čokoládovou polevou.

Další recepty:
Palačinky s tvarohem můžeme přelít čokoládou.
Meruňkové čatní necháme vychladnout.
Lívance podle tradičního receptu.
Biskupský beránek polijeme čokoládou.
Španělská omeleta s hráškem a kukuřicí.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Velikonoční beránek z piškotového těsta kterého opatrně vyklopíme a necháme vychladnout.
Masopustní koblihy pocukrujeme.
Sypaný koláč s jablky nakrájíme.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Langoše ze zakysané smetany bohatě posypeme sýrem.
Velikonoční mazanec vložíme do vyhřáté trouby.
Velikonoční beránek do kterého vmícháme sníh z bílků.
Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Recepty
Motto

Třený beránek s čokoládovou polevou a mandlemi vykouzlí na stole lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.