Recepty > polévky > třená bramboračka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
4 brambory, 50 g kořenové zeleniny, 1 lžíce mouky, 1 lžička másla, sůl, majoránka, muškátový květ
Recept na přípravu:
Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do malého množství vody, ve které je vaříme doměkka. Měkké brambory rozmícháme ve vodě na kaši. Přidáme mouku, máslo a 3/8 l horké vody. Přidáme zvlášť vařenou zeleninu nakrájenou na nudličky i se zeleninovým vývarem. Zalijeme vše mlékem, ochutíme trochou muškátového květu a majoránkou. Dobrou chuť.
Další recepty:
Maso s nudlemi a čerstvou zeleninovou oblohou.
Česnečka s bramborem a opečeným chlebem.
Zelňačka s pohankou kterou vaříme do změknutí.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky s česnekem.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Polévka z červené řepy podáváme se šťouchanými brambory.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Krémová zelňačka s česnekem a smetanou.
Boršč s červenou řepou podáváme s chlebem nebo samotný.
Mléková polévka ochucená pažitkou.
Kuřecí vývar s domácími nudlemi
Ochutnejte recept třená bramboračka.