Recepty > polévky > tradiční zeleninová polévka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
200 g kořenové zeleniny, 1-2 lžíce oleje, sůl, pepř, 1 litr zeleninového vývaru, 1 stonek zelené cibulky, 40 g másla, 40 g hladké mouky, 2 vajíčka uvařená natvrdo, zelená petželka
Recept na přípravu:
Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky a osmahneme ji na oleji. Osolíme, opepříme, zalijeme naběračkou vývaru a dusíme. Když je zelenina téměř měkká, přidáme na kolečka nakrájenou cibulku a odstavíme. Z rozehřátého másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme zbytkem vývaru a 15 minut vaříme. Poté přidáme podušenou zeleninu, nastrouháme žloutky a prohřejeme. Nakonec do polévky přidáme nasekané bílky. Při podávání ozdobíme nadrobno nasekanou petželkou.
Další recepty:
Houbovka houbová omáčka.
Babiččina bramboračka s květákem.
Zeleninové recepty přináší návody na přípravu jídel.
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou.
Zeleninová polévka z mražené zeleniny.
Houbovka s vejcem rozříznutým na poloviny.
Zeleninová pánev na řecký způsob z cukety.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a kořenovou zeleninou.
Mrkvová polévka s rýží z masového vývaru.
Bramboračka ochucená kouskem párku.
Houbovka s knedlíčky
Ochutnejte recept tradiční zeleninová polévka.