Recepty > omáčky > tradiční koprová omáčka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
3 lžíce másla, 2 lžíce hladké mouky, 500 ml drůbežího vývaru, 1 svazek kopru, 100 ml plnotučného mléka, 3 lžíce zakysané smetany, 200 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, případně špetka cukru, jablečný ocet
Jak připravit tento recept:
V silnostěnném hrnci rozehřejeme máslo, zaprášíme moukou a osmahneme ji. Zalijeme studeným vývarem a 15-20 minut vaříme dohladka. Přidáme jemně nasekaný kopr a mléko a necháme přejít varem. Vmícháme obě smetany, osolíme a opepříme. Dotáhneme několika kapkami octa, případně trochou cukru, aby omáčka získala přesně tu sladkokyselou chuť, jakou máte rádi. Podáváme s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Další recepty:
Čínský kuřecí salát necháme přes noc odležet v chladu.
Koprová omáčka se smetanou.
Smaženice z hub s chlebem.
Houbová polévka se smetanou ozdobená zelenou petrželí.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud je jídlo teplé.
Rychlá rajská omáčka s pečeným hovězím masem.
Plněný meloun podáváme horký, ihned po upečení.
Svíčková omáčka na smetaně s kynutým knedlíkem.
Rychlá koprová omáčka kterou odáváme s knedlíky a hovězím masem.
Tempeh na medu pokapeme několika kapkami sojovky.
Houbová svíčková zahuštěná a okyselená.
Tempeh s rýží a zeleninou ke kterému vmícháme brusinky.
Bavorská svíčková s masem.
Koprová omáčka bez vývaru
Dozvíte se zde, jak se připravuje tradiční koprová omáčka a recept na přípravu.