Recepty

Recepty > polévky > tradiční cibulačka

Tradiční cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

50 g strouhaného eidamu, 4 plátky veky, 4 velké cibule, 1 kostka masoxu, 3 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř, sůl

Recept na přípravu:

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.

Plátky veky opečeme na sucho.

Tradiční cibulovou polévku nalijeme do polévkových misek, nahoru položíme opečený plátek veky, hustě posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.

Další recepty:
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Tradiční kulajda se žloutky.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Toskánská cibulačka

Recepty
Motto

Tradiční cibulačka přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.