Recepty > polévky > tradiční cibulačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g strouhaného eidamu, 4 plátky veky, 4 velké cibule, 1 kostka masoxu, 3 lžíce rostlinného oleje, mletý pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a na rozpáleném tuku osmažíme dozlatova. Zalijeme vodou, přidáme kostku masoxu a krátce povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme.
Plátky veky opečeme na sucho.
Tradiční cibulovou polévku nalijeme do polévkových misek, nahoru položíme opečený plátek veky, hustě posypeme strouhaným sýrem a krátce zapečeme pod grilem.
Další recepty:
Cibulačka bez vína s roztaveným sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí.
Tradiční kulajda se žloutky.
Rychlá cibulačka s trochou zeleninového vývaru.
Krémová zelňačka s nadrobno pokrájenou petrželkou.
Francouzská cibulačka se sýrem kterou ihned podáváme.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hříbky na smetaně jsou jídlo z hub.
Polévka cibulačka se sýrem je ozdoba prostřeného stolu.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Kmínová polévka s vejci a pažitkou.
Krémová bramboračka na níž vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Tradiční koprová omáčka s natvrdo uvařeným vejcem a novými brambory.
Toskánská cibulačka
Tradiční cibulačka přináší na české talíře svoji chuť.