Recepty

Recepty > polévky > tradiční česká vánoční polévka

Tradiční česká vánoční polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 hlavy z kapra, odřezky, vnitřnosti, 500 g jiných ryb (např. lín), 1 cibule, 150 g másla, 300 g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer), pepř, sůl, zázvor, 50 g másla a 50 g mouky na jíšku, petrželka, 60 g hrachu

Recept na přípravu:

Nastrouhanou kořenovou zeleninu a najemno pokrájenou cibulku osmažíme na másle. Když je zelenina zahnědlá, zalijeme ji vodou a přidáme hlavy a odřezky z kapra a jiné očištěné ryby. Vše vaříme asi 30 minut. Potom polévku přecedíme, osolíme, ochutíme pepřem a zázvorem. Zároveň samostatně uvyříme rybí vnitřnosti a vlijeme do polévky. Poté vše zahustíme světlou máslovou jíškou, povaříme ještě asi 10 minut, odstavíme, přidáme petrželovou nať a podáváme.

Další recepty:
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Gulášová polévka z mletého masa je dochucená polévkovým kořením.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Vánoční kapří polévka

Recepty
Motto

Tradiční česká vánoční polévka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.