Recepty > polévky > toskánská fazolačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 ml extra panenského olivového oleje, 1 nahrubo nsekaná cibule, 200 g nakrájeného pórku, 1 větší na kostičky nakrájená oloupaná brambora, 1 konzerva fazolí 400 ml, 2 najemno nakrájené stroužky česneku, 1,2 litru zeleninového vývaru, 200 g nakrájené kapusty, 3 lžíce nasekané zelené petrželky, 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana, 75 g nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Ve velkém hrnci rozpálíme olej a zvolna na něm asi 5 minut restujeme cibulku, česnek, pórek a brambory. Přilijeme vývar a vodu z fazolí a pod pokličkou vaříme 15 minut. Přisypeme kapustu, fazole a polovinu bylinek, osolíme a opepříme a vaříme dalších cca 10 minut. Cca půllku fazolové polévky rozmixujeme najemno a nalijeme zpět do hrnce, přisolíme podle chuti a necháme 5 minut prohřát. Toskánskou fazolovou polévku podáváme posypanou čerstvými bylinkami a parmezánem. Přidáme několik kapek olivového oleje a podáváme s křupavými česnekovými toasty.
Další recepty:
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Pikantní zelňačka a brambory.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Česnečka recept na vaření.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Fazolačka s klobásou
Toskánská fazolačka má své chuťové kouzlo.