Recepty > polévky > thajská polévka z červené čočky
Suroviny potřebné pro přípravu:
červená čočka, cibule, mrkev, červená paprika, brokolice, sůl, kari koření, koriandr mletý, zázvor, česnek, kurkuma, koriandr, rajčata oloupaná, brambory
Recept na přípravu:
Osmažíme cibulku a přidáme na malé kostky nakrájenou bramboru a také ji lehce osmažíme. Přisypeme kari koření, mletý koriandr, kurkumu a česnek, kratičce osmažíme a zalijeme vodou. Do vody vsypeme červenou čočku, nakrájená oloupaná rajčata (nebo rajčatovou konzervu), kousek nakrájené papriky a mrkev. Brokolici přidávám až ke konci, aby se nerozvařila. Rajčata lze také přidat až ke konci - pokud je máte raději tužší. Dáme také na jemno nastrouhaný zázvor. Osolíme. Vaříme dokud čočka nezměkne (cca 15min). Před dokončením můžeme ještě přidat kari, či další koření dle chuti. Hotovou polévku posypeme nakrájenými lístky čerstvého koriandru.
Další recepty:
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Plněná rajčata poklademe na plech a upečeme.
Rychlá polévka z červené čočky dochucená oreganem.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Kari rizoto s mraženou zeleninou.
Egyptská polévka z červené čočky s citronem na přikyselení.
Polévka z červené čočky a rajčat pokud je třeba, dosladíme.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Kuřecí maso s kokosovým mlékem kterým směs přelijte.
Polévka z červené čočky s kari před podáváním přidáme čerstvě nasekaný koriandr.
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Polévka z červené čočky a mrkve
Thajská polévka z červené čočky přináší na české talíře svoji chuť.