Recepty > polévky > thajská kokosová polévka s kuřetem a kari
Suroviny potřebné pro přípravu:
2 sklenice kuřecího bujónu, 200 ml kokosového mléka, 1/2 kuřecích prsou (cca 120 g), vymačkaná šťáva a nastrouhaná kůra z 1 limetky, 2 lžíce rybí omáčky, koriandr na ozdobu, 1 lžíce nasekané citronové trávy (můžeme nahradit 1 lžící nastrouhané citronové kůry), 1 lžička zelené kari pasty
Recept na přípravu:
Kuřecí prsa nakrájíme na tenké nudličky. V hrnci uvedeme do varu kuřecí vývar, přidáme citronovou trávu, šťávu a nastrouhanou kůru z limetky, rybí omáčku, kari pastu, rozmícháme a uvedeme do varu. Přidáme kuře a kokosové mléko, uvedeme do varu a několik minut povaříme. Podáváme ozdobené koriandrem.
Další recepty:
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Srbská čorba se zeleninou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Smetanová koprová omáčka kterou přikyselíme.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Hovězí maso na celeru dusíme.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Thajská kuřecí polévka posypaná koriandrem.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Polévka z dýně hokaido s kokosovým mlékem případně smetanou.
Thajská arašídová omáčka
Thajská kokosová polévka s kuřetem a kari má svoji chuť.