Recepty > z rýže > sýrový nákyp s uzeným masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
240 g rýže ve varných sáčcích, 250 g tvrdého sýra, 250 g vařeného uzeného masa, hrst zeleného hrášku, 100 ml smetany na vaření, 50 g másla, 1 lžička mleté sladké papriky, půl lžičky pálivé mleté papriky, sůl, 2 vejce
Postup přípravy:
Sýr nastrouháme nahrubo. Uvaříme rýži, kterou smícháme s na kostičky nakrájeným uzeným masem, hráškem, který si předem pět minut povaříme, třemi čtvrtinami sýra, paprikou, rozpuštěným máslem a smetanou. Lehce osolíme (uzené maso i sýr jsou slané) a promícháme. Bábovkovou formu vyložíme papírem na pečení, naplníme připravenou hmotou a vložíme do trouby předem vyhřáté na teplotu 190 °C. Po 15 minutách vyjmeme z trouby, posypeme zbylým sýrem a povrch rovnoměrně zalijeme vejci rozšlehanými vidličkou, vrátíme do trouby a dopečeme asi 20 minut. Po vytažení z trouby necháme částečně vychladnout a teprve poté vyklopíme a sloupneme papír. Podáváme s čerstvou zeleninou, teplé nebo studené.
Další recepty:
Rýže pečená v troubě 30-35 minut.
Rýžový nákyp s jablky vložíme do předem vyhřáté trouby a upečeme.
Italské rizoto s houbami zjemníme kouskem másla.
Rýžový nákyp je ochucen ovocem.
Rýžové nudle s kuřecím masem důkladně promícháme.
Kuřecí rizoto z kuřecího masa.
Kuřecí pilaf podáváme obložený čerstvou zeleninou.
Rýžová kaše s meruňkami se šťávou.
Hrnec na vaření rýže v asijském stylu.
Pečené kuře se zelím a brambory necháme chvilku zapéct do křupava.
Zelňačka s uzeným masem a houbami.
Kuřecí paella
Ochutnejte recept sýrový nákyp s uzeným masem.