Recepty > moučníky a dezerty > sýrové preclíky s lískovými oříšky
Suroviny potřebné pro přípravu:
260 g hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva, 150 g rostliného másla, 70 g jemně nastrouhaného eidamu, 2-3 lžíce bílého jogurtu, sůl, 1 lžičku sušeného koření nebo vloček papriky, 70 g hrubě nasekaných lískových oříšků, 40 g parmezánu
Recept na přípravu:
Na vál prosejeme mouku s práškem do pečiva. Přidáme máslo, nastrouhaný eidam, jogurt, sůl, lžičku koření nebo vločky papriky, lískové oříšky a vypracujeme vláčné těsto, které necháme půl hodiny odpočinout. Pak z těsta vyválíme pramínky, stočíme je do preclíků, rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem, posypeme jemně nastrouhaným parmezánem a v předehřáté troubě je upečeme dozlatova.
Další recepty:
Sýrový závin z listového těsta podáváme ještě teplé k čaji.
Hraběnčiny řezy s pudinkem pečeme cca 25-30 minut.
Muffiny s kousky čokolády, da jsou hotové, vyzkoušíme špejlí.
Hraběnčiny řezy s jablky a bílkovým sněhem.
Mrkvové šátečky s povidly sypeme moučkovým cukrem.
Slané muffiny podáváme nejlépe ještě teplé.
Karamelový dort s oříšky pokapeme karamelem.
Hraběnčiny řezy s marmeládou potřeme sněhem s cukrem.
Mrkvové šátečky pečeme v troubě.
Tvarohová žemlovka pečená přibližně půl hodiny.
Hraběnčiny řezy s rebarborou dáme péci do trouby.
Tvarohové šátečky můžeme pocukrovat.
Ořechová bábovka se žloutky.
Slaný dort
Sýrové preclíky s lískovými oříšky vykouzlí na stole lahodnou chuť.