Recepty > polévky > syrakuská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siracusana)
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 kg různých mořských ryb, 1 cibule, 1 stroužek česneku, 1 stonek celeru, 2 lžíce olivového oleje, sůl, mletý pepř, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 1 bobkový list, 6 rajčat, 200 ml bílého vína, několik skrojků osmaženého bílého chleba
Recept na přípravu:
Ryby dobře očistíme, zbavíme hlav a kostí a nakrájíme na malé kousky. Hlavy, kosti a kůže vaříme v litru vody s bobkovým listem a několika kuličkami pepře. V dostatečně velkém hrnci zpěníme na rozpáleném oleji drobně pokrájenou cibulku, přidáme kousky ryb, zelenou petrželku, oloupaná a rozčtvrcená rajčata, nadrcený česnek, drobně krájený celer, zalijeme vínem a dobře promícháme. Po několika okamžicích zalijeme přecezeným vývarem tak, aby suroviny byly ponořené. Pak ochutíme pepřem, solí a přiklopíme těsně přiléhající poklicí. Hrnec dáme do horké trouby a vaříme 40 minut. Podáváme přímo v hrnci s několika skrojky osmaženého bílého chleba.
Další recepty:
Pikantní zelňačka a brambory.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Česnečka recept na vaření.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Rybí karbanátky
Syrakuská rybí polévka (Zuppa di pesce alla siracusana) má své chuťové kouzlo.