Recepty > moučníky a dezerty > sváteční vdolečky
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 g hladké mouky, 120 g moučkového cukru, 4 žloutky, 70 g droždí, 2 dl mléka, 1 a půl dl oleje, několik kapek r. tresti, citrónová kůra, sůl
Recept na přípravu:
Zaděláme těsto a po vykynutí zaděláme znovu. Z těsta vykrajujeme kousky, které plníme náplní (např. tvarohovou). Na vdolečky dáme trochu marmelády, drobenku a upečeme.
Další recepty:
Meruňkové čatní plníme do sklenic.
Americké pancakes podáváme s džemem.
Velikonoční koblihy necháme vychladnout a pocukrujme.
Koblihy s povidly podávejte pocukrované.
Borůvkový koláč bez kynutí upečeme ve vyhřáté troubě.
Pečený meruňkový šmakoun pečeme v předehřáté troubě.
Bramborové šišky se strouhankou posypeme osmaženou strouhankou s moučkovým cukrem.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Meruňkový koláč krájíme na menší kousky.
Banánové řezy potřeme rozpuštěnou čokoládou.
Kynuté bramborové koblihy na které můžeme dát sladkou marmeládu.
Meruňkové řezy s pudinkem polijeme čokoládovou polevou.
Americké muffiny pečeme ve vyhřáté troubě.
Americké lívance recept
Sváteční vdolečky vykouzlí na stole lahodnou chuť.