Recepty > moučníky a dezerty > sušenky z ovesných vloček s medem
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 hrnek ovesných vloček
1 hrnek špaldové mouky (můžete použít i klasickou hladkou mouku)
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku strouhaných ořechů (vlašských nebo lískových)
130 g másla
2 lžíce vody
1 a 1/2 lžičky jedlé sody
3 lžíce medu
špetka skořice
lžička vanilkové esence
Dále: 4 lžíce slunečnicových semínek, sezamových, lněných (drcených), sekaných dýňových...
Recept na přípravu:
Ve velké míse smícháme ovesné vločky, prosátou mouku, třtinový cukr, skořici, vanilku a ořechy. V malém hrnci rozehřejte máslo spolu s medem. V horké vodě rozmíchejte sodu a přidejte k rozehřátému máslu. Máslovou směs nalijte k suché vločkové směsi a dobře promíchejte. Lžičkou tvořte malé hromádky na vymazaný nebo pečícím papírem vyložený plech. Nechávejte dost místa mezi jednotlivými sušenkami, protože se při pečení roztečou na tenké placičky. Pečte 15-20 minut do zlatohněda v troubě vyhřáté na teplotu 150°C. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Sušenky skladujte v uzavíratelné nádobě.
Další recepty:
Sušenky z ovesných vloček pečeme na plechu.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Sušenky z kukuřičných lupínků pečeme při 180°C asi 10 minut.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Kachna na medu s broskvemi.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Slané sušenky z ovesných vloček
Sušenky z ovesných vloček s medem vykouzlí v ústech lahodnou chuť.