Recepty

Recepty > moučníky a dezerty > sušenky z ovesných vloček bez cukru

Sušenky z ovesných vloček bez cukru

Suroviny potřebné pro přípravu:

75g tuku (hera, máslo), 5 lžiček sladidla, 1dl jemných ovesných vloček, 1dl hladké mouky, 1 prášek do pečiva, špetka zázvoru, 3 lžíce mléka, 1 vejce

Recept na přípravu:

Do menšího hrnce dáme rozpustit tuk (máslo je chuťově lepší, avšak kaloričtější). Poté hrnec odstavíme a přidáme směs ovesných vloček, hladké mouky, prášku do pečiva, sladidla a špetky zázvoru. Nakonec vmícháme mléko s rozšlehaným vejcem a umícháme hladké polotuhé těsto. Na plech vyložený pečicím papírem klademe malé hromádky (půl čajové lžičky), které pak rozplácneme na placičky. Pečeme dozlatova při střední teplotě trouby 175 °C asi 15 minut.
Pokud nemáte rádi mírně pálivý zázvor, lze ho nahradit špetkou mleté skořice.

Další recepty:
Sušenky z ovesných vloček pečeme na plechu.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Ořechová bábovka s bílkovým sněhem.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Vánoční bochánky prudce vyklopte.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Sušenky z kukuřičných lupínků pečeme při 180°C asi 10 minut.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Recept na ovocný koláč s jogurtem

Recepty
Motto

Sušenky z ovesných vloček bez cukru vykouzlí v ústech lahodnou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.