Recepty > polévky > šumavská bramboračka
Suroviny potřebné pro přípravu:
100g sádla nebo oleje, 1 velká cibule, 50g hladké mouky, 1 litr zeleninového vývaru, 40g celeru, 40g petržele, 40g mrkve, 2 hrsti sušených hub, kmín, 300g brambor, 2 stroužky česneku, špetka majoránky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Na rozehřátém sádle nebo oleji připravte cibulovou jíšku: sádlo rozpusťte v hrnci, přidejte cibuli nasekanou nadrobno, nechte zesklovatět, zaprašte moukou a chvíli opékejte. Zalijte vývarem, přidejte kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky, předem namočené sušené houby a kmín. Přiveďte k varu a vařte dokud zelenina nezměkne. Brambory vařte zvlášť a přidejte je dodatečně. Dochuťte třeným česnekem, majoránkou, solí a pepřem.
Další recepty:
Krémová česnečka kterou rozmixujeme.
Smetanová polévka s houbami a zelenou pažitkou.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Kuře pečené na kysaném zelí - pekáček vymastíme.
Bramborová česnečka brambory nakrájíme na kostičky...
Pikantní zelňačka s kelímkem smetany.
Rajčatová česnečka s osmaženými kostičkami chleba.
Rajčatová polévka se sýrem který podávejte zvlášť.
Toskánská Minestrone se podává ozdobená hoblinkami italského sýru parmezán.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Špenátová polévka z mraženého špenátu kterou nakonec zjemníme smetanou a rozmíchaným žloutkem.
Polévka z mraženého špenátu
Šumavská bramboračka má své chuťové kouzlo.