Recepty

Recepty > polévky > studená okurková polévka s jogurtem

Studená okurková polévka s jogurtem

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 bílé jogurty, 500 ml kefíru, 500 g salátových okurek, 3 stroužky česneku, 2 lžíce sekaného čerstvého kopru, 2 hrsti sekaných vlašských ořechů, sůl, 2 lžičky rostlinného oleje, drcený kmín

Recept na přípravu:

Utřený česnek smíchejte s olejem, přidejte strouhanou okurku a ořechy. Zalijte kefírem, ve kterém jste rozmíchali jogurty, osolte a nakonec dochuťte sekaným koprem. Promíchejte a dejte vychladit. Podávejte s pečivem nebo slanými sušenkami jako letní svačinu nebo večeři. Promíchejte a dejte vychladit. Podávejte s pečivem nebo slanými sušenkami jako letní svačinu nebo večeři.

Další recepty:
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Česnečka recept na vaření.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Studená okurková polévka

Recepty
Motto

Studená okurková polévka s jogurtem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.