Recepty

Recepty > polévky > studená okurková polévka

Studená okurková polévka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 salátová okurka (cca 500g), 2 bílé jogurty, 3 lžíce oleje, 2 stroužky česneku, 1/4 litru studené vody, 1/4 litru plnotučného mléka nebo smetany, kopr, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Česnek rozetřený se solí vložte do misky a za stálého míchání přikapávejte olej. Přidejte oloupanou, na kostičky pokrájenou okurku, jogurt rozmíchaný s mlékem a vodou, drobně pokrájený kopr, pepř, promíchejte a vychlaďte.

Další recepty:
Fazolačka se zelím dochucená lžičkou sladké chilli omáčky.
Rajská omáčka z čerstvých rajčat kterou podáváme s plátkem hovězího masa.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Bílá bramboračka zahuštěná jíškou.
Kuřecí játra s jogurtem, bramborovou kaší nebo rýží.
Thajská kuřecí polévka dochucená limetkou a solí.
Studená rajská polévka s bazalkou.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Rybí polévka s rajčaty a smaženou houskou.
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Kuřecí vývar s nudlemi a nasekanou petrželkou.
Kuřecí nudličky s rýží usmažíme na oleji.
Okurková omáčka se smetanou

Recepty
Motto

Studená okurková polévka má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.