Recepty > polévky > studená broskvová polévka s červeným vínem
Suroviny potřebné pro přípravu:
400 g broskví, 750 ml vody, 30 g másla, 30 g hladké mouky, 250 ml sladké smetany, 100 ml červeného vína, 50 g přírodního cukru, citrónová šťáva
Recept na přípravu:
Omyté broskve krátce povaříme v oslazené vodě doměkka. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z broskví, smetanou a 5 minut povaříme. Pak přidáme oloupané a na kostky nakrájené broskve, víno a podle chutě citrónovou šťávu. Necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
Další recepty:
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Pikantní zelňačka a brambory.
Hovězí plátky na houbách naklepeme, ochutíme a osmahneme.
Bramboračka s houbami ze dvou brambor.
Česnečka recept na vaření.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zahustíme strouhankou.
Studená rajčatová polévka s několika lístky máty.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Rybí ucha z kousků vařené ryby.
Staročeská bramboračka chuťově doplněná petrželkou.
Smetanová omáčka na těstoviny ze slaniny a fazolových lusků.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Mrkvová polévka s rýží kterou zjemníme smetanou se žloutkem.
Studená broskvová polévka
Studená broskvová polévka s červeným vínem má své chuťové kouzlo.